Atsusacon 2016

In het weekend van 6 en 7 augustus is het weer zover, Atsusacon! Het is inmiddels de zesde editie en vindt voor de tweede keer in het ICC in Gent plaats. 

Bij de meeste mensen is Atsusacon, georganiseerd door Ganbaro vzw, wel al bekend, maar als je er voor de eerste keer naartoe gaat, heb je hier een woordje uitleg. Wat begon als een gezellige conventie waar je een hele hoop mensen leerde kennen, is door de jaren heen blijven groeien. Er zijn telkens een hele hoop leuke activiteiten en workshops bijgekomen.

Dit jaar zijn er demonstraties van Aziatische gevechtssporten, videogames, tal van lezingen over zowat alles wat met Japan en Japanse popcultuur te maken heeft en uiteraard ook een Cosplaywedstrijd. Zoals je ziet neemt Atsusacon je mee op rondreis in Japan.

Dit jaar staat Atsusacon in het teken van mythes en legendes. Wat past daar dan beter bij dan onze Attack of the Oni!? Zaterdag kan je meedoen aan  onze versie van de weerwolven van Wakkerdam waarbij de Oni het dorp teisteren. Voor meer informatie over het spel kan je hier terecht. Je vindt ons op zaterdag in zaal 3B van 19u30 tot 22u. Vergeet zeker ook je snoepzintuigen niet te prikkelen op onze Candy Lecture waar Brent je meeneemt op een tocht doorheen de Japanse snoepwereld.

 • Wanneer:
  Zaterdag 6 augustus 2016:  10u-23u
  Zondag 7 augustus 2016:     10u-18u
 • Waar:
  Van Rysselberghedreef 2 bus 1 – Citadelpark
  9000 Gent
 • Tickets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *