Japan in 3 weken | Dag 3 | TOKIO

Ga mee met ons op reis door Japan. We beginnen onze reis in en rond Tokio en gaan steeds zuidelijker, tot naar Fukuoka. Op onze derde dag bezichtigen we Tokio van bovenaf in de Tokyo Skytree. We zien ook het traditionele Japan met de belangrijkste schrijn en tempel van Tokio.

Tokyo Skytree

De Tokyo Skytree is met 634 meter het hoogste gebouw van Japan en het tweede hoogste gebouw ter wereld. Je krijgt vanaf de toren een goed zicht op de stad en ook omgekeerd kan je de toren ook van ver zien als je onderweg bent door Tokio.

Een ticket voor het eerste platform op 350 meter hoogte kost voor 3 000 yen en als je ook het tweede platform op 450 meter erbij wil, betaal je als 40 000 yen. Tot in het puntje op 634 meter kan je helaas niet. Meer informatie vind je op de website van de Tokyo Skytree.

Senso-ji

Senso-ji is in 645 opgericht en is daarmee de oudste tempel van Tokio. De boeddhistische tempel is daarna wel een aantal keer heropgebouwd. Voor de tempel vind je de Nakamise-dori, een straat vol traditionele Japanse winkeltjes. Je kan je er ook aan Japanse snacks te goed doen, maar je mag ze enkel aan de winkels zelf opeten. Rondlopen met eten is verboden op de heilige grond.

Yoyogi-park en Meiji-jingu

Het Yoyogi-park is een groot park in de wijk Shibuya. Het park is bij toeristen geliefd in de kersenbloesemperiode. Ook op zondagen trekt het park als trefpunt voor muziekliefhebbers, goochelaars, kunstenaars en cosplayers veel volk.

Het park is gebouwd rond Meiji-jingu, een schrijn gewijd aan keizer Meiji. De schrijn is nog niet zo oud, hij dateert uit 1920, maar is ook een keer heropgebouwd na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.

Harajuku en Shibuya-kruispunt

Het Harajuku-kwartier bevindt zich rond het Harajuku-station in de wijk Shibuya, in het westen van Tokio en vlakbij het Yoyogi-park. Harajuku staat bekend als het modecentrum van Japan. Bij toeristen is vooral de Takeshita-straat bekend voor zijn extravagante kledingwinkelts.

Het Shibuya-Kruispunt zou het drukste kruispunt ter wereld zijn. Je kan er niet enkel in twee richtingen zoals bij ons oversteken, maar er zijn ook diagonale zebrapaden. Naast vele voetgangers, vind je er ook veel lawaai van de gigantische televisieschermen die de hele dag door reclame uitzenden.

Tokyo Station

Tokyo Station bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, in het hartje van Tokio. Het station is een belangrijk knooppunt voor heel wat treinen. Het is niet het drukste station van Japan (die plaatst is weggelegd voor het Shibuya Station in Tokio), maar misschien wel een van de mooiste. Het station is over het algemeen modern, maar heeft nog zijn oude voorgevel in haast Europese stijl bewaard. Er gaan geruchten dat de architect zich liet inspireren door het centraal station van Amsterdam. De stations hebben in ieder geval dezelfde kleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *