Japan in 3 weken | Dag 5 | TOKIO

Ga mee met ons op reis door Japan. We beginnen onze reis in en rond Tokio en gaan steeds zuidelijker, tot naar Fukuoka. Op onze vijfde dag gaan we onder andere naar het grootste gemeentehuis ter wereld en duiken we in de Japanse geschiedenis.

Tokyo Metropolitan Government Office

Het Tokyo Metropolitan Government gebouw in Shinjuku is met een hoogte van ongeveer 243 m het hoogste gemeentehuis ter wereld. Het gebouw is met zijn twee torens gebaseerd op de Notre Dame van Parijs. Je kan de torens ook “beklimmen”. Het gebouw is dan niet zo hoog als de Tokyo Skytree, maar je krijgt evengoed een mooi zicht op de stad en het is gratis.

Yasukuni-schrijn

De Yaskukuni schrijn in Chiyoda is een gedenkteken voor al zij die voor het Japanse Keizerrijk gestorven zijn. Je vindt er de naam, geboorteplaats en -datum en sterfplaats van meer dan 2 400 000 mensen en dieren, waaronder ook meer dan 1000 oorlogscriminelen, wat de schrijn dan ook een omstreden karakter geeft.

National Showa Memorial Museum

Niet zo ver van de Yasukuni-schrijn vind je het National Showa Memorial Museum. Je krijgt er een zicht op hoe de Japanse bevolking leefde tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, oftewel tijdens de Showa-periode.

Akihabara

Ook de electornicawijk Akihabara vind je in Chiyoda in Tokio. De wijk word ook wel de otakuwijk van Japan genoemd. Je vind er tal van maid cafés en winkels met manga, anime en games.

Roppongi Hills

Roppongi Hills is een moderne wijk met kantoren, apartmenten, winkels, restaurants, cafés, bioscopen, een museum, een hotel en een paar parken. Het opvallendste gebouw in de wijk is 54 verdiepingen tellende Mori-toren. De wijk is niet historisch gegroeid zoals de meeste wijken, maar is volledig uitgedacht en dan gebouwd gedurende een periode van 14 jaar.

Oedo Onsen Monogatari

In Odaiba, een kunstmatig eiland voor de kust van Tokio vind je het badhuis en pretpark Oedo Onsen Monogatari. Het badhuis telt 13 baden, gevuld met water uit een warmwaterbron die zich 1400 meter onder het complex bevindt. Je gaat het badhuis binnen in Yukata en kan er naast baden ook eten in de verschillende restaurants of de winkeltjes bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *